Poradna Trekingové hole


Autor: | Vloženo: 11.12.2012 000 08:41 | Témata: Poradna Trekingové hole

Jaké hole pro manžela

Dobrý den, prosím o radu, jaké koupit manželovi hole. Chodí rekreačně běhat, ale za ty roky ho bolí kyčle, takže teď jezdí spíše na kole, ale k běhání by se rád vrátil a údajně by s holemi mělo být běhání jednodušší a odlehčení nohou díky holím by mělo být znát. Prosím o radu, jestli trekové, nebo NW hole, jaká délka, atd.. manžel měří 174 cm. Děkuji, Švarcová

  • 11. prosince 2012 - Oficiální zástupce obchodu Walkingshop.cz

    Dobrý den,

    odpověď rozdělím.

    1) Používání holí 100% odlehčí kloubům.
    2) Běhat s holemi lze, je však potřeba počítat s určitou dobou na nácvik správné techniky. Nejprve samotná chůze a pak postupně přidávat intenzitu až se dostat k běhání.
    3) Délku hole můžete vybrat podle orientačních velikostních tabulek. Ještě lepší je hůl přímo poměřit. Když ji manžel chytne, tak by ruka v lokti měla být maximálně v pravém úhlu k zemi. Spíše mírně pod pravý úhel k zemi.
    4) Délka holí podle orientační tabulky vychází 115 - 120 cm. Pro přesnou délku jde o poměr nohou a trupu. Ta je u každého člověka individuální.
    5) Pokud počítáte, že manžel bude chodit pravidelně a bude chtít s holemi i běhat doporučuji hole na nordic walking. Oproti trekovým holím jsou lehčí, mají lepší úchop a nehrozí nebezpečí uvolnění závitu.

    S pozdravem

    Ondřej Špalek
    www.walkingshop.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • 28. února 2013 - Oficiální zástupce obchodu holeleki.cz

    Dobrý den paní Švarcová,

    pravděpodobně máte problém již vyřešený, možná ale naše odpověď pomůže i někomu dalšímu.

    Souhlasím se vším, co zde píše pan Špalek (doporučuji si přečíst níže) a dodám ještě následující:

    - aby manžel ulehčil kloubům, bude lepší, když běh vynechá zcela. Ani běh s holemi jej od nárazů neuchrání a navíc je skutečně velmi náročné sesynchronizovat všechny pohyby, jak zmínil p. Špalek.

    - pokud se manžel naučí opravdu komplexní techniku, kterou bych přirovnal k běhu na lyžích, ale bez běžek, potom může dosáhnout velké zátěže i při chůzi. Není tedy třeba běhu, ale jen správnou techniku.

    - nejistotu s délkou můžete vyřešit holí teleskopickou. Ale POZOR!!! volte pouze kvalitní, aby se při chůzi nezasouvaly a necvakaly. Např. Leki (možná jako jediný výrobce) má atest, že jedna hůl vydrží zátěž až 140 kg. Můžeme potvrdit, z dlouholetých vlastních zkušeností, že hole od Leki se systémem SLS drží na 100%, neposouvají se a necvakají. Právě kvůli problémům se spoji bývají doporučovány hole pevné, ale u kvalitních výrobků je tento argument bezpředmětný, až zavádějící.

    - my trekingové hole doporučujeme pouze jako oporové, tedy do velmi náročných terénů s velkou zátěží na zádech. Máme vyzkoušeno, že s batůžkem na jednodenní tůry si vystačíte s nordic walkingovými holemi a v případě poutek Leki Trigger Shark shledáváme zásadní výhody oproti trekingovým poutkům i v terénech, kde je třeba se přidržovat např. i řetězů.

    Máte-li další otázky, obraťte se prosím na nás emailem [email protected] případně nám zavolejte. Veškeré kontakty (mobil i pevnou linku) najdete na www.chodec.com

    Rádi Vám vysvětlíme více :)

    S pozdravem a přáním spousty šťastných kilometrů s holemi

    Daniel a Eva Kotasovi

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.