Poradna Trekingové hole


Autor: | Vloženo: 19.06.2011 000 20:33 | Témata: Poradna Trekingové hole

Tak které?

Dobrý den přeji. Vybírám trekové hůlky. Na trhu se jich pohybuje velice mnoho. A značek je taky dost a dost. Lítám všude po venku s velkym báglem. V ČR jsem je sice nevyužila, ale na zahraniční vandry do vysokých hor mi byly velkou oporou. Chci do nich investovat max +/-2000 kč. Nejprofláklejší značka je asi LEKI. Tam jsem zůžila můj výběr na A) Leki Khumbu Speed Lock Aergon 2011 B) Leki Jasper AS Aergon. Tak který z nich jsou lepší? Pak jsem ještě narazila na značku FIZAN. Ta je cenově mnohem níž než LEKI a ještě u nich dostanu gumové krytky a talířky do sněhu v ceně. Nebudou třeba FIZAN stejné kvality jako LEKI (u kterých se určitě platí hodně za značku)? A poslední otázka. Antishock je výhodou nebo "luxusem"? díky moc za reakci.

s pozdravem Bára Obstová

  • TripSport.cz

    TripSport.cz

    20. června 2011

    Holemi Leki určitě nic nezkazíte, jakýkoliv model je kvalitní. Fizan nejsou špatné, pokud šetříte každou korunu, lze také doporučit. Antishock si pořiďte, u holí této kvality bude fungovat dobře a při sestupech ho určitě oceníte-tlumí nárazy.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • Martin Sichyngr, skier.cz

    Martin Sichyngr, skier.cz

    20. června 2011

    Dobrý den,

    jako odborný prodejce Leki Vám mohu poradit následující : Pokud se rozhodujete mezi modelem Khumbu Speed Lock a Jasper AS tak bych se zameřil na volbu preference systému nastavení délky holí. Systém speed Lock je velice praktický při použití v zimě, rukavicích zkrátka tam, kde jsou ztížené podmínky, jelikož je s ním rychlejší a snadnější manipulace. Model Jasper má klasický zámek za použití aretace, který je velice spolehlivý a prověřený. Pouze v zimě a v rukavicích může manipulace s tímto zámkem činit menší obtíže. Jinak až na systém odpružení Antishock jsou oboje hole stejné. Antishock pro někoho komfortem, pro někoho zase zbytečností. Hole s AS častěji kupují např. starší lidé z důvodu snížení otřesů atd. Pokud by jste volila hole se systémem jako je Speed Lock nebo jiným podobným, volte raději zančku Leki, byť je nejdražšší tak má však tento zámek nejvíce propracovaný a spolehlivý. Sami máme na prodejně i levnější značku Gabel, ale ta je v tomto ohledu min. o krok pozadu. U leki neplatíte jen za značku, ale především za kvalitu provedení a za spolehlivost.

    S přáním dobrého výběru. Martin Sichyngr, skier.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.